Termene si conditii

Home/Termene si conditii
Termene si conditii 2018-09-25T09:58:42+00:00

Politica de confidentialitate

Acest site este deținut și administrat de Verifies Integrity. Ne angajăm să protejăm confidențialitatea vizitatorilor noștri în timp ce interacționează cu conținutul, produsele și serviciile de pe acest site (“site-ul”). Această politică de confidențialitate se aplică numai site-ului Web. Nu se aplică și altor site-uri web la care ne referim. Deoarece colectăm anumite tipuri de informații despre utilizatorii noștri, vrem să înțelegeți ce informații colectăm despre dvs., cum îl colectăm, cum sunt folosite aceste informații și cum puteți controla dezvăluirea noastră. Sunteți de acord că utilizarea de către dvs. a site-ului indică faptul că sunteți de acord cu această Politică de confidențialitate. Dacă nu sunteți de acord cu această Politică de confidențialitate, vă rugăm să nu utilizați site-ul Web.

  1. COLECTAREA INFORMAȚIILOR PERSONALE ȘI DE CE

Prin utilizarea paginilor de pe acest site și a interacțiunii cu produsele și serviciile noastre, putem colecta date de la dvs. Uneori, datele pe care le colectăm se referă la dvs. sau vă identifică. Scopul nostru este întotdeauna să păstrați cele mai înalte niveluri de confidențialitate și securitate cu datele dvs. personale, respectând principiile Legii Comisiei pentru Comerț Comercial și regulamentele aferente, Regulamentul general privind protecția datelor și legile locale aplicabile în materie de confidențialitate. Vom încerca întotdeauna să vă oferim o atenție corespunzătoare cu privire la datele pe care le colectăm și la modul în care le vom folosi și vom procesa datele dvs. doar atunci când considerăm că este corect și legal să faceți acest lucru.

Vă colectăm informațiile personale când ne furnizați atunci când vă creați un cont, înregistrați complet un membru și cumpărați sau furnizați produse sau servicii pe site-ul nostru, abonați-vă la un buletin informativ, lista de e-mail, trimiteți feedback, introduceți un concurs, completați un studiu , sau trimiteți-ne o comunicare. Colectăm două tipuri de informații de la dvs.: informații care vă identifică personal (de exemplu, printr-un proces de înregistrare voluntară, înscrieri sau e-mailuri); și informații care nu vă identifică personal.

Informații care vă identifică personal

Colectăm informații personale de identificare atunci când alegeți să utilizați anumite alte caracteristici ale site-ului, inclusiv:

1) creează un cont de utilizator (de exemplu, când vă înregistrați pentru un cont, vi se va solicita să furnizați anumite informații de bază, cum ar fi numele dvs., adresa de e-mail, numele de utilizator, parola, numele companiei, ocupația, ). De asemenea, putem utiliza aceste informații pentru a răspunde întrebărilor dvs., pentru a interacționa direct cu dvs., oferindu-vă noi informații de conținut viitoare sau informații promoționale de la companiile noastre afiliate.

2) consimțământul de a primi e-mail – transmiterea informațiilor de către utilizatori către Verifies Integrity se face pe bază de voluntariat. Atunci când un utilizator face clic pe butonul “Trimitere” pe oricare dintre formularele noastre web (de exemplu, formularul de contact constant aflat în subsolul nostru, Formularele Ninja utilizate în pagina formularului de înregistrare a cursului, pagina formularului de solicitare a ofertei, pagina Contactați-ne) //verifies.ro, utilizatorii indică faptul că sunt conștienți de prevederile Verifies Integrity, Termenii și Regulile de Participare și de Politica de confidențialitate și acceptă de bunăvoie condițiile enunțate în acesta. Vă putem trimite o notificare privind modificările sau îmbunătățirile viitoare la serviciile noastre sau pentru a vă ajuta să rezolvați eventualele probleme cu care vă puteți confrunta. Puteți renunța oricând la primirea informațiilor promoționale viitoare.

3) comentarea articolelor și a altora;

4) informații de facturare și de comunicații (de exemplu, dacă achiziționați una dintre serviciile noastre, este posibil să fie necesar să ne furnizați informații de plată și de facturare, cum ar fi detaliile cărții dvs. de credit și adresa de facturare). Verifies Integrity va păstra o evidență a tranzacțiilor dvs. de facturare și a achizițiilor, precum și a oricăror comunicări și răspunsuri.

Când alegeți să utilizați aceste funcții suplimentare, vă solicităm să furnizați informațiile dvs. de contact, cum ar fi numele, adresa de e-mail, numărul de telefon etc. Nu colectăm automat aceste informații când vizitați site-ul nostru web. Folosim informațiile colectate pentru a furniza, menține și îmbunătăți serviciile noastre, pentru a dezvolta noi servicii. Informațiile de identificare personală sunt utilizate exclusiv pentru a vă adresa cererea dvs. specifică și nu sunt vândute terților sau cercetătorilor de piață.

Informații care nu vă identifică personal

Utilizăm informații care nu vă identifică personal într-o varietate de moduri, incluzând analizarea traficului pe site și îmbunătățirea serviciilor noastre. Informațiile non-personale pot include browserul Web pe care l-ați folosit pentru a vizita site-ul web, ora la care ați vizitat site-ul web, paginile Web pe care le-ați vizitat pe site și alte date anonime privind utilizarea site-ului. De exemplu, atunci când vizitați https://verifies.ro, trebuie să știți că folosim servicii terțe, cum ar fi Google Analytics, pentru a colecta informații standard despre jurnalul de internet și detalii despre modelele de comportament ale vizitatorilor. Facem acest lucru pentru a afla numărul de vizitatori ai diferitelor părți ale site-ului. Informațiile colectate includ identificatori unici, tipul și setările browserului, tipul și setările dispozitivului, sistemul de operare, informațiile despre rețeaua mobilă, inclusiv numele operatorului. Aceste informații sunt prelucrate numai într-un mod care nu identifică pe nimeni. Google Analytics nu face nici o încercare de a afla identitatea celor care vizitează site-ul nostru web. În plus, folosim CDN (Network Delivery Delivery Network) pentru a identifica Geolocarea vizitatorilor pe site-ul nostru. Utilizăm acest tip de informații pentru a număra numărul și tipul de vizitatori care vizitează site-ul nostru și pentru a ne îmbunătăți constant site-ul web.

Informațiile pe care le colectăm din alte surse

Din când în când, putem obține informații despre dvs. din surse terțe, cum ar fi baze de date publice, platforme sociale, furnizori de date terțe și partenerii noștri de marketing. Luăm măsuri pentru a ne asigura că astfel de terțe părți sunt autorizate din punct de vedere legal sau contractual să ne dezvăluie aceste informații.

Vom cere consimțământul dvs. înainte de a utiliza informațiile dvs. pentru un scop care nu este acoperit de această politică de confidențialitate.

  1. COOKIES

Cookie-urile sunt mici fragmente de informații stocate pe computer cu informații despre vizita pe site-ul nostru. Nici un alt site nu poate utiliza sau vizualiza cookie-urile setate de Verifies Integrity. Putem folosi cookie-uri pe site pentru a face ca experiența noastră de pe site să fie mai convenabilă pentru dvs. (cum ar fi salvarea preferințelor dvs. și pentru dvs.). Aceste module cookie nu conțin în mod obișnuit informații de identificare personală.

Am plasat automat gif-uri de un singur pixel, cunoscute și sub denumirea de “beaconuri web”, în fiecare e-mail trimis de utilizatorii noștri. Acestea sunt mici fișiere grafice care conțin identificatori unici care ne permit și utilizatorilor noștri să recunoască când abonații au deschis un e-mail sau au dat clic pe anumite linkuri. Aceste tehnologii înregistrează fiecare adresă de e-mail, adresa IP, data și ora asociate fiecărui utilizator deschis și faceți clic pentru o campanie. Utilizăm aceste date pentru a crea rapoarte pentru utilizatorii noștri despre modul în care a fost efectuată o campanie de e-mail și despre ce acțiuni au făcut abonații.

Dacă lăsați un comentariu pe site-ul nostru, de exemplu, puteți să vă înscrieți în salvarea numelui, a adresei de e-mail și a site-ului în cookie-uri. Acestea sunt pentru confortul dvs., astfel încât să nu trebuie să completați detaliile dvs. atunci când lăsați un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor dura un an. Dacă aveți un cont și vă conectați la acest site, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă browserul acceptă module cookie. Acest modul cookie nu conține date personale și este eliminat când închideți browserul. Când vă conectați, vom seta, de asemenea, mai multe cookie-uri pentru a vă salva informațiile de conectare și opțiunile de afișare a ecranului. Cookie-urile de conectare durează două zile, iar cookie-urile pentru opțiuni de ecran durează un an. Dacă selectați “Remember Me”, datele dvs. de conectare vor persista timp de două săptămâni. Dacă vă deconectați de cont, cookie-urile de conectare vor fi eliminate.

Rețineți că agenții de publicitate care difuzează reclame pe site-ul nostru Web pot utiliza propriile module cookie care fac obiectul politicii de confidențialitate a agentului de publicitate și nu al acestuia.

Majoritatea browserelor web acceptă automat cookie-urile, dar dacă sunteți preocupat de stocarea și utilizarea cookie-urilor, puteți să le modificați opțiunea browserului pentru a le bloca în viitor. De asemenea, puteți șterge manual modulele cookie de pe unitatea hard disk prin browserul de internet.

Module cookie terță parte: În cursul difuzării anunțurilor pe acest site, agenții noștri de publicitate terță parte pot plasa sau recunoaște un “cookie” unic în browserul dvs.

  1. CUM UTILIZAM INFORMATIILE DUMNEAVOASTRA

Verifies Integrity utilizează numai informațiile dvs. personale pentru scopurile inițiale pe care le-a dat. Informațiile dvs. personale nu vor fi vândute sau transferate în alt mod terților neafiliate fără aprobarea dvs. în momentul colectării. Verifies Integrity nu va dezvălui, utiliza, oferi sau vinde informații cu caracter personal unor terțe părți în orice scop, cu excepția cazului în care acest lucru este cerut de lege.

Rețineți că informațiile de identificare personală sunt utilizate numai pentru a vă oferi o experiență online mai plăcută și mai convenabilă și pentru a ne ajuta să identificăm și / sau să furnizăm informații, produse sau servicii care ar putea fi de interes pentru dvs. Noi folosim informațiile dvs. de identificare personală pentru a vă susține și îmbunătăți utilizarea site-ului și a caracteristicilor acestuia, inclusiv, fără limitare: trimiteri prin poștă electronică, furnizarea de servicii pentru clienți, urmărirea invitațiilor prin e-mail pe care le trimiteți și sprijinirea în alt mod a utilizării site-ului, atunci când vă conectați la site-ul nostru, să efectuați un contract sau să luați măsuri legate de un contract, gestionați afacerile noastre juridice și operaționale (inclusiv gestionarea riscurilor legate de conținut și chestiuni de fraudă), în scopuri care sunt impuse de lege (de exemplu , răspunzând cererilor guvernului, unei instanțe judecătorești,

Verifies Integrity vă poate folosi informațiile personale pentru publicitatea țintă spre dvs. pe baza unor lucruri precum regiunea, genul, interesele, obiectivele, obiceiurile etc.

Este posibil ca anumite terțe părți de încredere (cum ar fi Google Analytics) să poată urmări utilizarea, să analizeze date cum ar fi adresa sursă de la care provine o cerere de pagină, adresa dvs. IP sau numele domeniului, data și ora solicitării paginii, Website (dacă există) și alți parametri în URL. Acestea sunt colectate pentru a înțelege mai bine utilizarea site-ului nostru și pentru a spori performanța serviciilor pentru întreținerea și operarea site-ului Web și a anumitor caracteristici ale acestuia. Putem folosi terțe părți pentru a găzdui site-ul; utilizați diverse funcții disponibile pe site; Trimite emailuri; analiza datelor; furnizați rezultate de căutare și link-uri și ajutați la îndeplinirea comenzilor dvs.

Verifies Integrity poate dezvălui informații de contact în cazuri speciale în care avem motive să credem că dezvăluirea acestor informații este necesară pentru identificarea, contactarea sau introducerea unei acțiuni în justiție împotriva unei persoane care poate încălca termenii și condițiile noastre de utilizare sau poate provoca vătămări sau interferențe cu drepturile, proprietatea, clienții noștri sau oricine ar putea fi afectat de astfel de activități.

Utilizăm informații neidentificate și agregate pentru a proiecta mai bine site-ul nostru și în scopuri comerciale și administrative. Putem, de asemenea, utiliza sau împărtăși cu terțe părți, în orice scop, date agregate care nu conțin informații de identificare personală.

  1. CUM VĂ PROTEJAM INFORMAȚIILE

Ne angajăm să protejăm informațiile pe care le primim de la dvs. Luăm măsuri de securitate adecvate pentru a vă proteja informațiile împotriva accesului neautorizat la alterarea, dezvăluirea sau distrugerea datelor neautorizate. Pentru a preveni accesul neautorizat, a menține acuratețea datelor și a asigura utilizarea corectă a informațiilor, menținem procedurile fizice, electronice și manageriale adecvate pentru a proteja și asigura informațiile și datele stocate în sistemul nostru. Deși niciun sistem informatic nu este complet sigur, credem că măsurile pe care le-am implementat reduc probabilitatea unor probleme de securitate la un nivel corespunzător tipului de date implicate.

  1. CINE ÎȚI VEDE DATELE

Nu împărtășim informații personale companiilor, organizațiilor și persoanelor din afara Verifies Integrity, cu excepția cazului în care se aplică una dintre următoarele situații:

Pentru a furniza serviciile noastre și pentru a publica site-ul nostru https://verifies.ro, folosim serviciul Cloud de servicii Web Chroot. Condițiile de utilizare a serviciului Web Chroot și Despre Cookie sunt disponibile la adresa https://www.chroot.ro/termeni-si-conditii și https://www.chroot.ro/despre-cookie. Nu am acordat nicio permisiune pentru ca ei să împărtășească pe site-ul nostru informații personale pe care le colectăm de la deținătorii de cont.

Google (G-Suite) este un alt furnizor de servicii pe care îl folosim pentru transferul de fișiere și Cloud Data Backup. Datele stocate sau arhivate sunt criptate și pot fi accesate numai prin cheia de autentificare multifactorială. Acest acces este acordat numai administratorilor Verifies Integrity. Serviciile G-Suite oferă criptare pentru datele transportate și în repaus cu criptare AES de cel puțin 128 biți.

De asemenea, vom dezvălui informații cu caracter personal următorilor destinatari: servicii de gestionare a abonamentelor care se află în Statele Unite ale Americii (Verifies Integrity utilizează Contact permanent, de exemplu, vă putem solicita să furnizați anumite informații personale, cum ar fi numele dvs., datele de contact, , informații despre profil, pentru a vă înscrie pentru un cont gratuit sau plătit), servicii de securitate și prevenire a fraudei situate în România, consilierii noștri profesioniști (avocați, contabili, consilieri financiari etc.) care se află în România, , pentru a ne pune în aplicare sau apăra drepturile sau pentru a aborda riscurile financiare sau reputaționale, un deținător de drepturi în legătură cu o afirmație de încălcare a proprietății intelectuale sau orice altă încălcare.

  1. EMAILING

Utilizăm furnizori terți, cum ar fi Roundcube (webmail inclus în contul nostru de găzduire), pentru a ne trimite e-mailurile în rețeaua noastră. Pentru mai multe informații, consultați Politica de confidențialitate a Bluehost. E-mailurile trimise de Verifies Integrity vor fi în mod implicit criptate în transportul de către Roundcube. Nu garantăm că receptoarele de e-mailuri noastre au criptare activată sau disponibilă, prin urmare este responsabilitatea dvs. să asigurați criptarea la sfârșitul dvs. De asemenea, vom monitoriza orice e-mailuri trimise către noi, inclusiv fișierele atașate pentru viruși sau software rău intenționat. Rețineți că aveți responsabilitatea de a vă asigura că orice e-mail pe care îl trimiteți se află în limitele legii.

  1. PUBLICITAREA TERȚEI PĂRȚI 

Anunțurile care apar pe acest site pot fi livrate de către Verifies Integrity sau unul dintre partenerii noștri de publicitate web. Partenerii noștri de publicitate web pot seta cookie-uri. Acest lucru permite partenerilor de publicitate să vă recunoască computerul de fiecare dată când vă trimit un anunț. În acest fel, aceștia pot compila informații despre locul în care dvs., sau alții care folosesc computerul dvs., le-ați văzut anunțurile și ați determinat care sunt reclamele pe care le faceți clic. Aceste informații permit unui partener publicitar să difuzeze anunțuri direcționate pe care le consideră cele mai interesante. Verifies Integrity nu are acces sau control asupra modulelor cookie care pot fi plasate de serverele de publicitate ale partenerilor de anunțuri terțe părți.

Această declarație de confidențialitate acoperă utilizarea cookie-urilor de către Verifies Integrity și nu acoperă utilizarea cookie-urilor de către oricare dintre agenții săi de publicitate.

  1. ALEGEREA EMAIL / OPT-OUT

Furnizarea serviciilor Verifies Integrity poate atrage după sine utilizarea datelor dvs. personale, cu consimțământul dvs. expres, pentru a vă pune la dispoziție publicitate personalizată referitoare la produsele și serviciile noastre. Dacă un utilizator care primește un e-mail de pe site și ar prefera să nu primească astfel de comunicări în viitor, [el sau ea] poate face acest lucru urmând instrucțiunile din e-mail. În plus, puteți trimite un e-mail la lazard@verifies.ro. Vom face eforturi rezonabile din punct de vedere comercial pentru a implementa cu promptitudine solicitările dvs. de abrogare, dar puteți primi în continuare comunicări de la noi timp de până la zece zile lucrătoare pe măsură ce procesăm solicitarea dvs.

  1. CONFIDENȚIALITATEA COPILULUI

Verifies Integrity nu este destinat copiilor sub vârsta de treisprezece ani și nu colectăm cu bună știință informații personale de la ei. Dacă un părinte sau tutore al unui copil sub vârsta de treisprezece ani are motive să creadă că a divulgat informații personale, vă rugăm să ne contactați la lazard@verifies.ro și vom elimina aceste informații din evidența noastră.

  1. LINII EXTERNE

Site-ul nostru poate lega sau conține link-uri către alte site-uri web ale unor terțe părți pe care nu le deținem și nu le controlam. Rețineți că, odată ce părăsiți site-ul nostru printr-o legătură externă, sunteți supus politicii de confidențialitate a noului site web. Site-urile asociate au politici de confidențialitate separate și independente și condiții de utilizare pe care vă recomandăm să le citiți cu atenție. Noi nu suntem responsabili sau răspunzători pentru politicile de confidențialitate, conținutul, publicitatea sau orice alte materiale disponibile pe o legătură terță parte. Când vizitați sau cumpărați prin intermediul acestor site-uri terțe părți, vi se poate solicita să furnizați informații personale, cum ar fi numele dvs., adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon și informațiile privind cardul de credit / debit. Rețineți că în astfel de cazuri,

Verifies Integrity nu va furniza niciunul dintre informațiile dvs. personale unor terțe părți fără consimțământul dumneavoastră.

  1. MEDIA SOCIALĂ

Site-ul web Verifies Integrity include funcții de social media (cum ar fi butoanele sociale și / sau pluginuri sociale care vă permit să vă conectați în mai multe moduri cu rețeaua socială). Aceste funcții pot să vă colecteze adresa IP și pagina pe care o vizitați pe site-ul nostru și să setați un modul cookie pentru a permite funcția să funcționeze corect. Interacțiunile dvs. cu aceste funcții sunt reglementate de politica de confidențialitate a companiei care furnizează această funcție. De exemplu, dacă ne trimiteți un mesaj privat sau direct prin intermediul rețelelor sociale, mesajul va fi stocat pe Facebook în conformitate cu principiile lor de confidențialitate sau cu LinkedIn în conformitate cu politica lor de confidențialitate.

  1. DECLARAȚIE DE SECURITATE

Luăm măsuri de precauție pentru a vă proteja informațiile și confidențialitatea. Când trimiteți informații prin intermediul formularului disponibil pe site-ul nostru, informațiile dvs. sunt protejate atât online, cât și offline. Numai angajații care au nevoie de informații pentru a efectua o anumită activitate (de exemplu, facturarea sau serviciul clienți) au acces la informații personale de identificare. Computerele / serverele în care stocăm informațiile de identificare personală sunt păstrate într-un mediu sigur, monitorizat cu un acces strict controlat. Utilizăm un serviciu terță parte pentru a ajuta la menținerea securității și performanței site-ului nostru. Cu toate acestea, nici o transmisie de date prin Internet nu poate fi garantată ca fiind complet confidențială. Prin acceptarea Termenilor și condițiilor site-ului și, prin urmare, a Politicii de confidențialitate, sunteți de acord că nici o transmisie de date prin Internet nu este complet sigură. Prin urmare, nu putem garanta că orice informații pe care ni le trimiteți nu vor fi pierdute, utilizate ilegal sau modificate în mod fraudulos și nu ne asumăm nicio răspundere pentru utilizarea informațiilor furnizate de dvs. sau de orice terță parte.

  1. CUM VĂ PROTEJAM DATELE DUMNEAVOASTRĂ

Păstrăm informațiile dvs. personale pentru a vă furniza servicii și dacă este necesar altfel pentru a ne conforma obligațiilor legale, pentru a rezolva disputele și pentru a ne pune în aplicare acordurile. Vom păstra informațiile dvs. personale timp de cel mult șapte ani de la ultima (i) dată la care vă încheiați utilizarea Serviciilor sau (ii) 25 mai 2018, cu excepția cazului în care legea sau regulamentul prevăd altfel informațiile dvs. personale pentru mai mult timp.

Dacă lăsați un comentariu, comentariul și metadatele acestuia sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Acest lucru este astfel încât să putem recunoaște și aproba automat orice comentarii ulterioare în loc să le ținem într-o coadă de moderare. Pentru utilizatorii care se înregistrează pe site-ul nostru (dacă există), stocăm, de asemenea, informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale în orice moment (cu excepția faptului că nu își pot schimba numele de utilizator).

  1. DREPTURI PENTRU DATELE DVS.

În cazul în care Regulamentul general al Uniunii Europene privind protecția datelor 2016/679 sau GDPR se aplică, în anumite circumstanțe și sub rezerva acordurilor de prelucrare a datelor, aveți drepturi în legătură cu informațiile personale pe care le deținem.

Aveți următoarele drepturi de protecție a datelor: pentru a accesa, corecta, actualiza sau solicita ștergerea informațiilor dvs. personale. Verifies Integrity ia măsuri rezonabile pentru a se asigura că datele pe care le colectăm sunt fiabile pentru utilizarea dorită, exacte, complete și actualizate. Ne puteți contacta direct în orice moment cu privire la accesarea, corectarea, actualizarea sau ștergerea informațiilor personale prin trimiterea unui e-mail la lazard@verifies.ro. Rețineți că nu vă ștergem toate informațiile când v-ați solicitat din cauza obligațiilor legale, cum ar fi păstrarea tranzacțiilor financiare cu dvs.

Răspundem tuturor cererilor pe care le primim de la persoane care doresc să își exercite drepturile de protecție a datelor în conformitate cu legile aplicabile privind protecția datelor. Vă putem cere să vă verificați identitatea pentru a ne ajuta să răspundem în mod eficient la cererea dvs.

  1. NOTIFICAREA MODIFICĂRILOR

Verifies Integrity își rezervă dreptul de a modifica din timp în timp această politică de confidențialitate, la discreția sa. Dacă într-un anumit moment în viitor există modificări ale politicii noastre de confidențialitate, le vom posta pe site-ul nostru, deoarece ne place cititorii noștri să fie întotdeauna informați cu privire la datele personale pe care le colectăm, la modul în care le folosim și la drepturile pe care le au.

Dacă aveți întrebări sau sugestii referitoare la politica noastră de confidențialitate, vă rugăm să ne contactați la: lazard@verifies.ro.

Preambul:

Plecand de la prevederile minime privind masurile de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, astfel cum sunt acestea detaliate in Ordinului Avocatului poporului nr. 52 din 18 aprilie 2002 privind aprobarea Cerintelor minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, pe care le respecta intocmai, verifiES adopta prezenta politica de securitate:

In vederea:

  • asigurarii securitatii datelor cu caracter personal;
  • in aplicarea prevederilor art. 20 alin. (2) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, coroborat cu prevederile Ordinului (Avocatului poporului) nr. 52 din 18 aprilie 2002 privind aprobarea Cerintelor minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal;
  • suplimentar celor prevazute in Ordinul 52/2002 (atasat prezentei si parte integranta din aceasta) si pe langa aceste masuri pe care le acopera si le respecta intocmai;

verifiES implementeaza si asigura respectarea de catre personalul sau a urmatoarele masuri:

Accesarea bazelor de date

  • Fiecare utilizator are propriul sau cod de identificare, unic in baza de date
  • Conturile de utilizator inactive pe o perioada mai lunca de 24 luni sunt dezactivate si distruse dupa un control prealabil
  • Pentru a intra in baza de date, utilizatorii se identifica cu o parola
  • Parolele sunt schi mbate de catre utilizatorii autorizati o data la 60 luni pentru fiecare utilizator
  • Sistemul refuza automat accesul unui utilizator dupa 5 introduceri gresite ale parolei

Tipuri de acces

  • Angajatii verifiES acceseaza numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu.
  • Angajatii verifiES au tipuri de acces limitate la atributiile de serviciu: administrare, prelucrare, salvare etc.
  • Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu au acces la datele cu caracter personal.
  • Departamentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale sau a unor situatii tehnice.
  • Pentru trainigul utilizatorilor sau pentru prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de pregatire vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei lor pregatiri.

Colectarea datelor

  • Datele sunt colectate prin intermediul sistemelor informatizate si acestea sunt transmise direct coordonatorului de proiect din partea clientului.
  • Este interzisa modificarea datelor cu caracter personal.

Copii

  • verifiES nu va executa copii ale bazelor de date decat la cererea expresa a clientilor, respectand cererile acestuia. Accesul la aceste copii va fi monitorizat.

Computere

  • Computerele folosite de utilizatorii cu acces la datele cu caracter personal vor avea parole si acces restrictionat fata de alti utilizatori.

Fisierele de acces

  • Orice accesare a bazei de date cu caracter personal va fi inregistrata intr-un fisier de acces (numit log la prelucrarile automate) sau intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal, stabilit de operator. Informatiile inregistrate in fisierul de acces sau in registru vor fi:
    • codul de identificare (numele utilizatorului pentru bazele de date cu caracter personal manuale);
    • numele fisierului accesat (fisei);
    • numarul inregistrarilor efectuate;
    • tipul de acces;
    • codul operatiei executate sau programul folosit;
    • data accesului (an, luna, zi);
    • timpul (ora, minutul, secunda).
    • Pentru prelucrarile automate aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general sau in fisiere separate pentru fiecare utilizator. Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata.

Sistemele de telecomunicatii

  • Periodic se va face un control al autentificarilor si tipurilor de acces pentru detectarea unor disfunctionalitati
  • Datele cu carater personal sunt stocate pe o partaje separata a serverului si protejate astfel incat datele cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde.

Folosirea computerelor

  • Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal verifiES a luat urmatoarele masuri:
    • Se utilizeaza softuri care provin doar din surse sigure si legale.
    • Update-uri permanante pentru antivirusii instalati pe calculatoarele
    • Dezactivarea tastei “Print screen”, atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la imprimanta a acestora.

Imprimarea datelor

  • Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal este interzisa

Altele

  • verifiES pune la dispozitia consumatorilor tehnologii de ultima generatie, asigurand confidentialitatea datelor acestora.
  • Datele private ale consumatorilor sunt folosite de verifiES strict pentru inregistrarea si deschiderea conturilor de utilizator cat si pentru alte programe desfasurate de verifiES
  • verifiES poate folosi tehnologia “cookies”, care nu contine informatii confidentiale.
  • verifiES stocheaza in mod automat informatii legate de adresa IP, sistemul de operare, setarile monitorului si a tipului de browser folosit de utilizator. Aceste informatii sunt stocate exclusiv in scopuri tehnice sau statistice.
  • verifiES nu isi asuma nicio responsabilitate in legatura cu:
    • informatiile publicate de utilizator pe website
    • transmiterea de buna voie de catre utilizator a informatiilor de contact, numelui de utilizator si/sau parolei catre un tert.
    • verifiES foloseste datele personale ale utilizatorilor atat in scopul indeplinirii obligatiilor sale fata de clienti, cat si in scop propriu.
    • verifiES foloseste informatiile personale ale utilizatorilor in limita legii, avand dreptul sa expedieze catre acestia mesaje cu caracter informational si publicitar.

Politica de securitate a datelor este adusa la cunostinta tuturor angajatilor si colaboratorilor cu acces la baza de date, la semnarea contractului de munca sau la semnarea oricarui alt contract de colaborare/oricarei persoane indreptatite, inainte de accesul la aceste date,precum si prin afisarea la firma.